Happy Planner 101 - del 2

Postet 2 år siden 1742

I denne delen skal vi ta for oss hva som finnes av tilbehør til Happy Planner. Mens vi i del 3 vil se litt nærmere på Happy Notes og filler paper.
Ønsker du å lese mer om størrelser og layouts innen Happy Planner kan du sjekke ut del 1 HER

For de som er litt bereist innen Happy Planner og deres produkter, så vet vi at det er ikke lite som finnes av tilbehør. Men for de av dere der ute som er nye, så føles kanskje alt dette tilbehøret veldig overveldende, hvert fall gjorde det det for oss første gangen vi besøkte nettsiden til Me and my BIG ideas. 

For hva av dette trenger man? Må man virkelig ha alt dette? Hva i det hele tatt er alt dette? Alt dette lurer kanskje noen på. 
Først og fremst, NEI, man trenger ikke alt dette, du holder lenge med en planner og noe å skrive med. Men noen av oss liker å dekorere og pynte planneren vår, mens andre ønsker en helt ren og funksjonell planner, hvor alt de bruker er noe å skrive med. Og det flotte med denne plannerverden er jo at det er plass til alle, uansett hva man liker. 

Når det gjelder tilbehøret til Happy Plannere så finnes det som sagt veldig mye, det finnes ekstra papir, utvidelsespakker, klistremerker, bokmerker, plastikk konvolutter osv osv.
Det finnes også en del tilbehør som er temarelatert, f.eks klistremerker og utvidelsespakker som har med budsjett, fitness og wellness f.eks. Papir til å sette opp middagslister eller utgifter. Dette blir på en måte det samme som med at noen plannere er for økonomi, noen for tro og religion, oppskriftsbok osv.

Det meste av Happy Planner tilbehør er laget for å passe spesielt en størrelse eller en layout innen en hvis størrelse, men mye kan brukes om hverandre. F.eks klistremerker laget for å passe i vertical Classic Happy Planner kan selvfølgelig brukes i både andre layouter, BIG og Mini (størrelser), det er bare at de vil ikke passe "perfekt" i boksen eller ruten. Og av tilbehør som kan settes inn i plannerene, som filler paper, dashboards osv, der passer alt i størrelsene de er laget for og i størrelsene over der. Så det som er laget til Mini vil passe i Classic og BIG, eller det laget til Classic vil passe i BIG, men ikke i Mini. 

(Noe av tilbehøret blir kanskje nevnt flere ganger) 

Happy Planner tilbehør

NB! Ikke alle eksemplene her vil være mulig å få tak i.Klistremerker - Happy Planner har mange forskjellige klistremerkebøker og tilbehør som inneholder klistremerker. Alt fra små søte Tiny Sticker Pads til tykke 100 siders klistremerkebøker. Og de kommer i mange forskjellig tema, hverdagslig, produktivitet, økonomi/budget, mat/matplanlegging, årstider, fargerike, pasteller, blomster, lærer & student, dekorative osv, så her skulle man tro at det er noe for alle. Nedenfor vil vi vise forskjellig typer klistremerkeprodukter og skrive litt om hver enkelt type. I tillegg til disse typene nevnt under her kommer ofte Planner Companions og Accessory Packs blant annet med klistremerkeark. 

Value Pack Stickers - Dette er nok den mest kjente og ikke minst mest populære typen med klistremerkeprodukter. Disse klistremerkebøkene inneholder 30 sider med klistremerker. Hvor mange klistremerker det er i hver bok varierer fra bok til bok, da f.eks klistremerker til BIG plannerne tar mye plass, mens klistremerker til MINI tar mindre plass og man får dermed flere per side. De er laget mest bøker hvor klistremerkene passer innenfor boksene i Happy Planner Classic Vertical. Hvis det ikke står noe på forsiden av klistremerkeboka, så er den for Classic størrelse, som denne Beauty in Florals. Under der igjen ser du hvordan en klistremerkebok til Happy Planner Mini ser ut, og under der igjen har du en for Happy Planner BIG. Men som nevnt tidligere, alle klistremerker kan brukes om hverandre uavhengig av størrelse eller hvilken layout den er ment for, det er bare å tørre å hoppe i det :D 

Mini

BIG

Mega Value Pack Stickers - disse er som de vanlig value pack stickersene bare at disse inneholder hele 100 sider med klistremerker. Disse finnes det ikke så veldig mange av da. 

Tiny Sticker Pads - Dette er søte små klistremerkebøker. Det er 20 ark inni hver slik bok og de har ofte 1-2 klistremerker per side. Disse er som oftest laget for å passe inn i boksene på en Classic Vertical Happy Planner. Det som er så kjekt med disse små bøkene er jo at de er enkle å ta med seg eller hvis man ønsker bare noen få klistremerker innen ett gitt tema. 

Petite Sticker Sheets - disse klistremerkebøkene inneholder som regel små klistremerker, derav petite. Hver bok inneholder 10 sider. Synes disse passer spesielt godt i Mini, Skinny Classic og Skinny Mini. 

Accessory Book - Dette er nesten som Value Pack Stickersbøkene bare at disse inneholder 20 ark med klistremerker, i tillegg til 1 liten notatblokk på 20 ark og 4 sticky notepads på 20 ark hver. 


Sticker Sheets - Disse kommer i flere typer, med som regel 5 eller 6 ark, men de har også noen med 8 og 10 også. På de fleste av disse er arkene enten løse eller gummiert på toppen, for å lett holde de sammen. Men det finnes også noen som sitter på en forhåndshullet papplate, så de lett kan settes inn i din Happy Planner Classic eller BIG, for å ha de lett tilgjengelig. Disse må ikke blandes med Dashboard stickers, som kommer under her. 

Dashboard stickers - disse kommer plassert på ett plastikk dashboard og har 14 ark med klistremerker. (Litt dårlig bilde, men håper dere ser ca hvordan de ser ut)

Flip-stickers også kjent som Journaling stickers - dette er doble klistremerker, hvor du på baksiden har lim, som på ett vanlig klistremerke. Så har en flott fremside, mens inni er det plass til å skrive på. Fantastiske om du trenger ekstra plass eller ønsker å skrive noe som ikke er fullt så synlig, om noen tilfeldigvis skulle ta en titt i planneren din. Hver pakke inneholder 5 ark.

Sticker Rolls - her får du en eske med 5 ruller, som hver inneholder de samme klistremerkene om og om igjen. Noen har hele rullen med kun helt like, mens andre har 2-8 klistremerker som går igjen. Disse ble laget for flere av oss skulle innimellom ønske at man hadde en klistremerkebok full av det og det klistremerket, for man har mest bruk for akkurat det. Temaet i hver boks går igjen på alle klistremerkene. 

Enamel Stickers - dette er tykke klistremerker best egnet for å dekorere utsiden av planneren f.eks. Eller som vi har brukt de til, lage dekorbinders. Hver pakke inneholder 1 ark med klistremerker. 

Filler Paper - er ekstra papir man kjøper for å fylle inn i planneren. Disse kommer i uendelig mange forskjellige typer, om vi kan kalle de det. Du får de med linjer, punktlinjer, dot grid (prikkeruter), ruter, blanke, fargeblokker og med mange, mange andre layouts eller spesielle oppsett, som f.eks. menyplanlegging, utgifter, barnas aktiviteter osv. 
Du får kjøpe filler paper i egne pakker, disse har da som regel 24 eller 40 dobbeltsidige ark om de er i Classic, Mini eller BIG størrelse. Mens i half sheet/Skinny størrelse, så har de som regel 60 dobbeltsidige ark i hver pakke. I noen av pakkene så er alle arkene like, mens i andre pakker så kan det være både 2 og 4 forskjellig layouts på arkene i samme pakke. Så det er veldig viktig å lese eller se på bilder før du kjøper en pakke. 
Det finnes også filler paper i Accessory PacksPlanner Companions og Happy Notes. 
Vi vil vise mer bilder og gå litt mer inn på forskjellig filler paper layouts i ett eget innlegg, men legger likevel til ett bilde av en pakke med filler paper under. 

Dashboards og bookmarks - er begge som bokmerker, bare at dashboards er større en bookmarks. Bokmerkene er smale, mens dashboardene kommer i flere størrelser. Man får egne pakker med bare bookmarks til Classic. Og man får pakker med enten 3 dashboards eller 2 dashboards og 1 bokmerke til både Classic og Mini, begge disse kan også brukes i BIG. Du finner også 1 bokmerke i alle Accessory Packs samt i noen veldig få Planner Companions.
Dashboards og bookmarks er fine å se på og for å personlig gjøre planneren din, men letter også jobben når man skal bla frem til noe. 

 

Sticky Notes - er klistrelapper ala post-it lapper. Veldig flotte å bruke hvis du f.eks. har noe du ikke er helt sikker på skal skje eller hvis du raskt bare skal skrive ned noe du må huske, men ikke vil skrive det rett i planneren. Man kan også enkelt gjøre om sticky notes til klistremerker om man bruker litt "tørt" lim, altså f.eks. dobbeltsidig tape, taperunner osv, dette for å slippe at arkene bobler eller krøller seg. Og vipps har man 20 ekstra klistremerker. 
Stickynotes finnes i egne pakker, men finnes også i alle Accessory Books og Accessory Packs, samt i noen Planner Companions og Box Kits

Planner Companions - er pakker med forskjellig produkter i, produktene er dekorert eller utformet for å passe med Planner Companions tema. Disse har blant annet hatt tema som Winter, Pressed Florals, meal planning, wellness, fitness, budget and savings. Noen av produktene som har fulgt med i pakkene har vært f.eks. filler paper, wet erase dashboard, snap-in konvolutter, vision boards, pocket folders, ark med klistremerker og ett armbånd. Dette armbåndet finnes i alle Planner Companions, meningen med armbåndene er at du skal huske det som står på lappen som følger med, som kan være husk å puste f.eks.

Accessory Packs - pakker med litt forskjellige produkter, litt som Planner Companion. Kjempefine for deg som er ny på dette og som ønsker å teste litt forskjell, men også for deg om ønsker å utvide samlingen din. Disse har i de aller fleste tilfeller det samme innholdet, men noen få av de har noen andre ting. Det disse bruker å inneholde er 20 filler paper/ekstra ark, 1 bokmerke for å sette på discene, 2 sticky notetabs med 20 ark i hver, 1 pocket folder og ett klistremerkeark. Produktene i disse pakkene har alltid ett gjennomgående tema, de finnes til BIG, Classic og Mini størrelse, og de har pakker til lærere og studenter.

   

                   Innholdet

Extension Packs - er udaterte utvidelsespakker til din Happy Planner og de finnes i to "typer". Hvor den ene typen kommer med planner layouts, de består da av dividers, månedsoversikt og ukesark nok til 4 eller 6 måneder alt etter hvilken layout. Den andre typen er temabasert, alt så en utvidelsespakke for jul, hjem osv. Layoutene du får den første typen i er blant annet dashboard, vertical, måneder, wellness, fitness, budsjett osv. 
De med planner layout er f.eks. veldig kjekke hvis du trenger litt ekstra plass eller har noe ekstra som foregår i en periode, eller at du rett og slett ønsker å teste ut en layout før du kjøper en hel planner med den layouten. De er også ett godt alternativ om du kommer til midt i plannersesongen, da alle plannere har oppstart enten 1 juli eller 1 januar og det kan være vanskelig å få tak i en planner når nytt vareslipp nærmer seg. 

Snap-in Envelopes - er plastikk konvolutter for å kneppe fast i planneren din, eller i andre Happy Planner produkter med passende antall discer. Disse er helt geniale, da kan lukkes, så de passer supert til oppbevaring av penger, kvitteringer, små lapper og andre ting. Alle passer i Classic og Big, men finnes også noen som passer i Mini. Disse finnes i egne pakker da med 2 eller 3 i pakken, men kan også følge med i Planner Companions. 

Stencils - de har to typer, som i grunn er for det samme, men de smale er mest for å hjelpe deg å lage linjer, checklists osv i planneren din. Mens den andre typen er mer med tanke de som driver med bullet journaling og slike ting. Men de kan selvfølgelig brukes til mye annet også. Alle kan brukes som bokmerke i planneren din når de ikke er i bruk. 

Wet Erase Dashboard - disse kan også finnes som Dry Erase Dashboards, de skal være det samme uansett som det står wet eller dry. Dette er rett og slett gjenbrukbare sider, så fremt du bruker riktig tusj, vår favoritt er Staedtler Lumocolor Non-Permanent markers. Du fyller ut det du trenger på dashboardet, når du ikke trenger det mer, så bare bruker du en fuktig klut og vasker bort det du har skrever på det, så er det klar til bruk igjen. Superkjekke hvis man skal skrive med beskjed til samboer, partner, barn eller hvis du lager middagslister for hver uke osv. Disse er å finne i egne pakker eller i Planner Companions. 

Dividers - divideres eller skilleark som de heter på norsk, er i Happy Planner sammenheng best kjent som de nydelige skillearkene som skiller månedene i plannerne og i Extension Packs, men du finner også 3 dividers i Happy Notes (ikke i Skinny Classic og Skinny Mini) og noen Planner Companions kommer med noen løse dividers som du kan bruke i planneren din for å lage en ekstra del f.eks eller i oppskriftsplannerne for å få en ny kategori. De fantes også før i pakker med bare dividers, men disse har ikke vært å få tak i på en stund, så tror nesten de har sluttet å produsere de pakkene. 

Pocket Folder - er nesten som en divider, bare uten den tab'en/flippen, pluss at de har lomme på hver side. Pocket folderne er laget av stødig papp og det er også lommene. Kjekke til oppbevaring av ark som ikke har huller, klistremerkeark osv. Usikker på om man fortsatt får kjøpt pakker med kun pocket folders lengre, men det er med 1 i alle Accessory Packs, du finner de også i noen Planner Companions og Extension Packs. 

Punchere - Punchere er hullmaskiner for deg som ønsker å sette inn noe uhullet i planneren din. Kanskje lager du deg egne sider til planneren din eller kanskje du ønsker å oppbevare strikkeoppskrifter på discer, da er punchene geniale. Disse finnes i 2 forskjellig størrelser, Classic og BIG, begge kan brukes til de andre størrelsene, og på de nyeste BIG (svart), så er det streker på puncheren som viser hvor du skal legge arkene i de forskjellig størrelsene, det har ikke de gamle, så da må man måle opp selv hvis man skal bruke andre størrelser enn den puncheren er laget for. 
Happy Planner har også Box puncher, som puncher ut ting på størrelse med boksene i den verticale layouten, men de har endret litt på størrelsene og bredden på strekene mellom boxene siden disse ble laget, så de stemmer ikke helt lengre. Men veldig kjekke om ikke bryr seg om boksene og ønsker å lage egne klistremerker f.eks. Finnes både i BIG og Classic. 

Discs - er de som holder Happy Plannere og Happy Notes (notatbøkene) sammen, det som i andre typer vil være ringene eller spiralen. Disse er i Happy Planner produktene utskiftbare, så du kan bytte etter ønske og humør om du vil. De kommer i 3 størrelser, Mini, Classic og Expander (Big) og finnes i plastikk og metall. Notatbøkene kommer med mini størrelse, samme gjør Skinny Planners. Alle andre plannere kommer med Classic størrelse på discene. Expander er for de av oss som f.eks. ønsker å ha ekstra ark i planneren, kanskje en utvidelsespakke, pocket folders, konvolutter osv. Man får kjøpt discer i forskjellig farge, og man kan velge mellom metall og plastikk discer. Men det er metall discer de har mest av for tiden. Det finnes også flere farger enn det som fås kjøpt løse pakker, disse er da kun å finne på plannere eller Happy Notes, og eneste måten å få tak i de er å kjøpe planneren/boka. 
Happy Planner disc value packs med plastikk discer, er altså pakker med flere sett. Alle nye disc pakker kommer med 11 discer, så man har nok discer uansett hvilken størrelse man har på planneren/Happy Notes. Mens flere av de gamle pakkene med discer kom med bare 9, så man måtte kjøpe to sett om man skulle bruke de til BIG. 
Kjennetegnet til Happy Planner discene er at de har hjerte i midten av discen, men de har de siste årene kommet med discer med blant annet smilefjes og regnbue, og sist nå discer uten noe i midten. 

Block Paper Pads - er som en skriveblokk, de har 100 like ark, med kun layout på forsiden. Noen av de er ferdig hullet og noen må man hulle selv. Toppen av blokkene er gummiert, så man lett kan rive av ett ark. Disse kommer i forskjellig layouts som linjert, matplanlegging, wellness osv. Det finnes flest i Classic størrelse, og noen få i BIG og Mini. 

Zip Folio - det er er mappe for å oppbevare planneren din i, og ikke minst beskytte den hvis man skal ha den med seg i veska f.eks. Disse kom på markedet i desember 2020, så de har ikke vært så lenge på markedet. Inni er det lomme for å feste planneren i, kortlommer, glidelåslomme hvor man kan oppbevare klistremerkeark, viktige papirer eller andre ting. Det er også en penholder/penloop, så du har favoritt pennen din lett tilgjengelig. Så dette er en mappe med mye oppbevaringsmuligheter. Foreløpig finnes det to forskjellig utgaver av denne, en svart og en hvit med leopardmønster. 

Snap-In Cover - er litt tykkere cover man knepper fast i discene på planneren eller happy notesen. Enten på utsiden av plastikkcoverene plannerne kommer med eller at man bytter ut de med disse. De holder på å bytte ut de gamle snap-in coverene, som fantes i flere farger og Classic, Big og Mini størrelse, disse finnes det ikke særlig mange igjen av å få tak i. De nye finnes foreløpig kun i Classic størrelse og i fargene svart og lys rosa/champagne. Disse er vel også litt mykere enn de gamle, vi har enda ikke fått inn av ny typen, så har ikke fått kjent på å prøvd de enda. 

Deluxe Cover - er litt større tykkere cover beskytter discene og planneren. Man trer det bak coveret som planneren kommer med inn i en lomme, så planneren holder seg inni coveret. Disse er også dessverre på tur ut av markedet. En stor favoritt blant mange.


Snap-In Pen Pouch - er mapper man knepper fast i discene på planneren eller Happy Notesen. Disse er kjekke å ha penner, blyanter, tusjer eller  lignende i. Banded Pouch (med og uten penholder) - Dette er mapper man fester rundt planneren eller Happy Notesen for både for oppbevaring av penner, tusjer, blyanter osv og for å holde planneren lukket når man har den i veska f.eks. Noen bruker de også kun rundt front coveret, og har da mappen enten inni eller frempå, bare for å få med seg penner osv. Disse er laget for Happy Planner Classic plannere og Happy Notes. 


Box Kit - er esker med plannere og litt tilbehør, det kan være washi tape, pocket folder, klistremerkeark, bookmark, sticky notes, notatark osv. Innholdet i hver eske varierer. 

Legg igjen en kommentar
Skriv et svar
Vennligst logg inn for å skrive en kommentar.

Meny

Innstillinger

Opprett en gratis konto for å lage ønskelister.

Logg inn