Happy Planner 101 - del 1

Postet 2 år siden 1844

Å velge en Happy Planner kan kanskje for noen føles litt forvirrende. Det er alt for mange forskjellige layouts, størrelser eller man finner kanskje ett cover man liker, men innmaten var ikke helt som man tenkte. Og for ikke å snakke om disse småfremmende ordene som vertical, dashboard, horizontal osv, vi vet at vertikal er nedover, horisontal er bortover og at dashboard finner man i bilen, så hva har disse med plannere å gjøre? Og hvor kom Happy Notes og filler paper fra? Alt dette skal vi prøve å fortelle om i denne serien av innlegg kalt Happy Planner 101. 

STØRRELSER

La oss begynne med de forskjellige størrelsene Happy Plannere og andre Happy Planner produkter kommer i. 
Men aller først la oss forklare forskjell på Happy Planner og Happy Notes. Happy Planner er kalenderne/plannerne, mens Happy Notes er notatbøker. 

Her har du da:

- BIG, som lett kjennes igjen ved at den har 11 discer og er den største størrelsen av Happy Planner du kan få. Discer er forresten de platene/ringene som holder Happy Plannerene sammen.  

- Classic som har 9 discer og er Happy Planners mellomste størrelse, når det gjelder plannere.  

- Mini, som har 7 discer og er Happy Planners minste planner størrelse. 

- Skinny Classic, har 9 discer og er som en halv utgave av Classic. 

- Skinny Mini, som har 7 discer som Mini. Skinny Mini er som en halv utgave av Mini.

- Micro, som har 4 discer, men finnes kun som Happy Notes. 

Skinny Classic og Skinny Mini blir ofte kalt Classic Half Sheet og Mini Half Sheet, når man snakker om andre produkter enn plannere. 

Hvilken størrelse man bør velge avhenger i grunn av hva man skal bruke planneren til, f.eks. skal du ha den med deg rundt, hvor mye plass har du behov for, hva skal du bruke den til osv.

Mini er som nevnt over Happy Planners minste planner størrelse, den er veldig fin å ha i vesken for å holde oversikt over avtaler, handleliste, gjøremålsliste, oversikt over når man jobber osv. 

Classic er den mellomste størrelsen, den funker også i veska, bare man har en litt større veske, men den kan bli litt tung å dra på. Det er for de fleste passe med plass til jobb, notater, avtaler, litt dagbok osv. 

Big er den største, den er i våre øyne litt for stor og tung til å ha med seg rundt omkring, men det finnes noen som har med seg Big i veska også. I Big er det plass til det meste og hvert ark er ca. på størrelse med A4 ark (den har lettersize størrelse på arkene).

Den mest solgte størrelsen er Classic, og av den grunn finnes det desidert mest tilbehør til Classic og litt mindre til Big og Mini, og veldig lite til Skinny plannerne (i år kom det ingen Skinny Mini planner (2022)), så hvis man ønsker å benytte seg av en del tilbehør, så er det greit å ha det i bakholdet.

LAYOUTS

Happy Planner har mange layouts, altså hvilket oppsett planneren har innvendig for ukene. Nedover her skal vi prøve å vise frem de fleste layoutene og skrive hva de heter. 
Noen oppsett kan variere litt fra planner til planner, størrelse til størrelse og fra layout til layout. Hvordan hver planner ser ut innvendig med tanke på farger, om de er uten farger (altså kun hvite sider med svarte skrift/streker) osv, varierer fra planner til planner.

Månedsoversikt - Denne finner du i alle plannere, med unntak av Recipe/Oppskriftsplanneren. Denne begynner dessverre på søndag, noen velger å bruke den slik, mens andre klistrer på nye datoer og dager, så de får start på mandag. Men det er kun månedsoversikten som begynner søndag, selve ukene starter heldigvis på mandag. 

Vertical layout - dette er den mest brukte layouten og de fleste klistremerkene er laget for å passe inn i disse boksene, men det er heldigvis ingen som sier at vi må holde oss inni boksene. Boksene var først tiltenkt som en inndeling for morgen, ettermiddag og kveld, men mange bruker disse på forskjellig andre måter, som jobb, privat, matplanlegging. Eller barn, jobb og gjøremål. Her må man finne sin egen måte å gjøre det på og ingenting er rett eller galt. 

Horizontal layout - dette er vel Happy Planners nest mest brukte layout og var sammen med vertical, de to første layoutene. Her har du en linjert boks for hver dag. Noen bruker den som den er, mens andre deler av den så man får noe alá boksene i vertical. Her er det bare fantasien som setter stopper. 

Hourly layout - Denne layouten er vertikal, har linjer og er merket med tidspunkt. Time for time, de fleste fra 07.00 til 19.00. Veldig kjekt som jobbplanner for å holde styr på de ledige timene eller minuttene gjennom dagen. 

Lined vertical layout - Lined vertical er som Hourly layout, bare uten tidspunktene.  Denne kan brukes til så mangt. 

Dashboard layout - dette er i våre øyne den mest oversiktlige layouten Happy Planner kommer med, venstreside finner man handleliste, liste over ærend, telefonsamtaler og eposter man skal sende denne uka, regninger som skal betales og nederst ett felt hvor man kan skrive hva man skal fokusere på gjeldene uke. De har prøvd litt forskjellig oppsett på venstresiden, men nå ser det ut som at de har endt opp på dette oppsettet igjen. Mens på høyreside skiver man inn planene for uka, den har også en boks merket med alle dagene i uka, i noen av plannerne med dashboard layout står det dinners/middag. Men mange bruker den ruten til å skrive ned hva de er takknemlig for, hvilken serie de kikka den og den dagen, hvilken bok de leste, antall skritt osv mye mer. 

Monthly layout - Denne layouten er veldig annerledes enn resten, da den har ett månedlig dashboard først, så checklist lignende layout for resten av ukene. Dette er kanskje en av de layoutene som er mest forskjellig fra planner til planner. Den er veldig kjekk hvis man vil fokusere på gjøremål gjennom uka eller kanskje skrive noen få ord om hver dag.

                                      Monthly dashboard                                                                              

    

                                        Ukes layouten

Fitness layout - denne layouten er for deg som ønsker å fokusere på mat og trening. I den øverste boksen står det today, i den andre står det priority, i nummer 3 food log og i den siste exercise. Ordlyden i disse boksene kan muligens være forskjellig noen ganger. 

Wellness layout - her har du layouten for deg som ønsker å fokusere på helse og velvære. I boks 1 står det intentions, i nummer 2 står det nourish, nummer 3 står det movement og i nummer 4 står det take note. Samtidig i take note delen står det forskjellig forslag til hva man kan skrive om eller fokusere på hver dag. Disse er gjentakende for samme dag hver uke og er som følger: mandag - reflection, tirsdag - today was, onsdag - thankful for, torsdag - focusing on, fredag - looking inward, lørdag - daily gratitude og søndag - joy of today. 
Eller hvis man ønsker å fylle ut alle disse tingene hver dag, så kan man dele hver rute i 7 og fylle inn i alle hver dag. 

Faith layout - denne er laget for de av dere som aktivt studerer bibelen. Den kan selvfølgelig også brukes til andre ting. Disse kan være litt forskjellig innvendig, ikke bare i farger, men også i oppsett. Men i akkurat denne står det i øverste boksen - Scripture Reading Plan + Keywords. I den under står det Observation. Og i nummer 3 står det application. 

Color block layout - Denne layout var først kun å finne i student Happy Plannere, men nå er den også å finne som vanlig planner. Denne kan brukes til så mye forskjellig, vet flere har brukt den som egen wellness eller fitness planner, noen for sociale medier osv. Eller den kan selvfølgelig brukes av lærerne og studentene/elevene der ute. Fargene på boksene/blockene varierer fra planner til planner. 

Teacher layout - denne layouten ble laget til lærerne og er kun og finne i lærer Happy Plannerne. Men den kan selvfølgelig brukes til mye annet. Vet noen f.eks fjerner datoene og heller skriver de over hver block og bruker den som familieplanner. Noen bruker den som sosiale medier planner, veldig kjekt at den kanskje minner en på at det er greit med fri på helga. 

Budget layout - her er layouten for deg som ønsker å god oversikt over økonomien. Her har du sider for å føre inn utgifter, faste regninger og mer til. Skulle det være mangel på plass, så finnes det f.eks ekstra ark å kjøpe til. 

Recipe layout - her er layouten for deg som ønsker å samle sammen favorittoppskriftene på ett sted eller som kanskje ønsker å lage en oppskriftsbok til barna, nieser, nevøer, venner eller andre. 

Skinny Mini og Skinny Classic layout og månedoversikt  - Månedsoversikten på Skinny plannerne er veldig annerledes enn på de andre, her får du alt i en vertikal kalender. Mens ukene ligner mer på en horizontal layout. 

                                  Månedsoversikten i Skinny Plannere                                                                                                 

  

                                         Ukes layouten i Skinny Plannere

Legg igjen en kommentar
Skriv et svar
Vennligst logg inn for å skrive en kommentar.

Meny

Innstillinger

Opprett en gratis konto for å lage ønskelister.

Logg inn